Sven Wollter bevisar Ohlssons tes

Jag gnäller en hel del på svensk kulturproduktion. Jag tycker att stora delar av den suger rätt rejält. Särskilt film. Svenskt skådespeleri är ofta smärtsamt uselt och sällan hjälps det upp av någon kompetent regi. Det finns dock lysande undantag. Ett sådant är Sven Wollter. Det mesta han tar i blir fantastiskt bra, han är helt enkelt en alldeles briljant skådespelare.

Möjligen gör han klokt i att hålla sig till att blåsa liv i texter som andra skrivit. Idag svarar han på den uppmärksammade artikel som Bengt Ohlsson skrev häromdagen om kulturelitens slentrianmässiga vänstervurm.
Wollter lyckas med konststycket att hacka hål på sin egen argumentation ungefär samtidigt som den läggs fram. Anledningen till att konstnärer uppfattas som vänster är, enligt Sven Wollter, att konstnärer vill ”förbättra världen”. Underförstått, vänster är objektivt bättre. En självklarhet som ju alla begriper. Precis just detta resonemang var väl liksom Bengt Ohlssons tes?
Man undrar ju lite hur Sven Wollter tror att vi andra fungerar? Är det ens troligt att jag och andra liberaler vaknar upp en vanlig dag och tänker: ”Idag ska jag verkligen försöka göra världen lite sämre”?
Avlsutningsvis förklarar Wollter varför han är socialist. Han betraktar landets rikedomar som allas. (Som om dessa uppstod spontant och utan någons initiativ och hårda arbete.) Jag tror jag ska börja betrakta Sven Wollters paradvåning på strandvägen som allas. Jag flyttar in till helgen, hoppas det är OK?

6 reaktion på “Sven Wollter bevisar Ohlssons tes

 1. ”Jag tror jag ska börja betrakta Sven Wollters paradvåning på strandvägen som allas.”

  Smärtsamt okunnigt och förbluffande oseriöst, Hedin. Säg mig, är alla högerliberaler så opålästa, eller är det bara du? Kanske jag kan få rekommendera August Strindbergs Lilla katekes för underklassen, angående din parentes om det hårda arbetet. Men om Hedin verkligen vill förkovra sig (som han så svårligen behöver) kan han ju till exempel besöka den här sidan, men han får ju själv välja fritt. Sicken tur!

 2. Jag tittade lite på era texter. Letade febrilt efter följande poster:

  En tårfylld ursäkt för alla som mördats i kommunismens namn

  Ytterligare en tårfylld avbön för de oerhörda massmord som kommunister stött genom åren

  och den viktigaste av alla (som också lyste med sin frånvaro:

  En snabb genomgång av de hårfina skillnader mellan en kommunist och en nazist”.

  Återkom med rättning snarast!

 3. Anonym 3:25, innan du försöker dig på att skriva högtravande prosa bör du slå upp de svåra orden.
  ”Svårligen” betyder motsatsen till det du tycks tro – eller så ger du Hedin en komplimang.

 4. Wollter är en lysande skådespelare, men i övrigt tycker jag att han är en idiot! Tycker som du att Ohlssons artikel i DN är lysande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>