Om en politik för en bättre mat- och dryckeskultur

Jag blev nyss intervjuad av tidningen Livets Goda för webbupplagan, med anledning av mitt engagemang i politiska frågor som har betydelse för den svenska mat- och dryckeskulturen.

Vi talade naturligtvis en hel del om gårdsförsäljningen, men den kanske allra viktigaste frågan för svensk mat är skattepolitiken.
Centerpartiets förslag om halverad restaurangmoms är ett viktigt steg i rätt riktning.
De galet höga skatterna på arbete påverkar alla tjänsteföretags möjligheter att existera i Sverige och restaurangerna är inget undantag.
När den största delen av det du tjänar på ditt arbete går bort i skatt lönar det sig bättre att servera sådant som kräver minimalt med arbete.
För en kvalitetsdriven bredd krävs att fler människor går ut och äter och inte bara köper hem pizza eller hamburgare.
Det krävs också en översyn över representationsreglerna som känns över måttan nattståndna. Drömmen om att få en trestjärnig restaurang i Sverige bygger till stor del på företagsrepresentationen.
Update: Nu ligger artikeln uppe

En reaktion på “Om en politik för en bättre mat- och dryckeskultur

  1. How many times did Johan get hit in the head with a wooden spoon? If you anreeswd anything synonymous with Hell if I know , then you are not gay. Congratulations. Otherwise well

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>