Ohly är bra på att tycka det han tycker

En av de finaste komplimanger jag fått i politikens värld kom från en partikompis som jag ibland hamnar på motsatt sida till i interna debatter, lydde just så.

Vederbörande hade – trots våra många meningsskiljaktigheter – röstat på mig i nomineringsprocessen med motiveringen att jag, enligt honom, var ”så bra på att tycka det jag tycker”.
Så känner jag lite inför Lars Ohly. Sedan Maria Wetterstrands lyskraft falnat något den senare tiden seglar Lars Ohly upp som den starkast lysande stjärnan på den rödgröna himlen.
Han visar självförtroende och engagemang på ett sätt som imponerar – och drar röster från ett i opionionen redan plågat SAP.
Nu står han visserligen för en avskyvärd politik och som företagare känner man hur det knakar i dammluckorna för en veritabel störtflod av krångel och pålagor, varje gång Ohly öppnar munnen.
Men gillar man företagare röstar man i allmänhet inte vänster ändå.

En reaktion på “Ohly är bra på att tycka det han tycker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>