Jag kandiderar!

För snart ett år sedan anträdde jag en resa som kom att påverka mitt liv för all framtid. Jag hade drivit företag tillsammans med min kompanjon och våra fantastiska medarbetare i 11 år och trodde då att jag hade världens bästa jobb. Att driva företag är oerhört stimulerande, utvecklande och spännande. Ibland spännande i överkant, särskilt de tidiga åren innan man har hunnit etablera sig ordentligt på marknaden, men alltid utmanande och aldrig tråkigt.

Politiken har länge varit en viktig del i mitt liv, men att det skulle bli en heltidssysselsättning hade jag inte riktigt räknat med. Som nummer sex på riksdagslistan 2010 var chansen att komma in ganska liten i ett parti som har två mandat i valkretsen, men genom olika samverkande händelser, partiledarbyte, ministerrokader, karriärskifte och en bebis kom ödet att ta en annan riktning än den förväntade.

Jag fick frågan om att ersätta Fredrick Federley i Sveriges Riksdag under hans föräldraledighet, den finaste uppgift en politiknörd som jag kan tänka sig: att vara med och stifta vårt lands lagar. Från den 3 september 2012 till den 26 april 2013 var detta uppdrag mitt.

Jag ska erkänna att det ansvar jag kände som lagstiftare stundtals kunde kännas hisnande. Samtidigt blev det en utmaning som förpliktigade till att ta uppgiften på största allvar och kasta sig in i såväl det inre, som det utåtriktade arbetet. Som därtill utsedd till nationell talesperson i migrationsfrågor var det min uppgift att försvara Centerns färger i den då mycket intensiva debatten.

Jag upplever att det gick ganska bra. Jag har fått många nya vänner inom såväl alliansen som oppositionen och har lärt mig massor. Och jag vet nu att jobbet som företagare bara var världens näst bästa jobb.

Kampen för öppenheten är långt från vunnen, men de krafter som vill skylla alla samhällsproblem på vissa människors blotta existens kan brytas tillbaka med kunskap, uthållighet och hårt arbete. Det är ett arbete jag vill återuppta nästa höst.

Jag kandiderar till att representera Stockholmscentern i Sveriges riksdag under nästa mandatperiod. För att få göra det söker jag ditt förtroende i först medlemsomröstningen, sedan på nomineringsstämman, i en intensiv och framgångsrik valrörelse och slutligen som din representant i riksdagen.

För frågor och funderingar är du hjärtligt välkommen att höra av dig till mig på johan.hedin@centerpartiet.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>